Wyniki wyszukiwania - strona 10

Lekarz Marzanna Sikora

Internista, Geriatra

Choroby wewnętrzne, Geriatria

Lekarz Ewa Sitkiewicz

Specjalista medycyny rodzinnej, Geriatra

Geriatria, Medycyna rodzinna

Lekarz Maria Skorupińska-Socha

Geriatra, Internista

Choroby wewnętrzne, Geriatria

Dr n. med. Olga Stępień-Wyrobiec

Geriatra, Specjalista medycyny rodzinnej

Geriatria, Medycyna rodzinna

Lekarz Adriana Stryczyńska-Mirocha

Internista, Geriatra, Specjalista medycyny paliatywnej, Specjalista rehabilitacji medycznej

Choroby wewnętrzne, Geriatria, Medycyna paliatywna, Rehabilitacja medyczna

Lekarz Jolanta Szkliniarz

Internista, Specjalista chorób zakaźnych, Geriatra

Choroby wewnętrzne, Choroby zakaźne, Geriatria

Lek. med. Maria Szwarc

Internista, Geriatra, Specjalista medycyny paliatywnej, Specjalista medycyny pracy

Choroby wewnętrzne, Geriatria, Medycyna paliatywna, Medycyna pracy

Poczet Lekarzy zawiera wyłącznie wizytówki stworzone przez lekarzy. Jesteś lekarzem i nie ma Cię w bazie: stwórz wizytówkę!

Lekarze według alfabetu

Wszyscy A B C Ć Č D E F G H I J K L Ł M N O P Q R S Ś T U V W Y Z Ź Ż

Przeczytaj też

  • Diabetyk na medal
    Mali pacjenci z cukrzycą bardzo szybko uczą się kontrolować stężenie glukozy, podawać insulinę i stosownie odżywiać. Dzieciom, które dodatkowo trenują jakiś sport łatwiej przychodzi samokontrola - mówi dr med. Izabela Jastrzębska, specjalista pediatrii i medycyny sportowej
  • Spożycie napojów słodzonych cukrem a ryzyko cukrzycy i zespołu metabolicznego
    W aspekcie nieprawidłowych nawyków żywieniowych ostatnio coraz bardziej zwraca się uwagę na rolę cukru dodanego do żywności w rozwoju otyłości i cukrzycy.
  • Dieta dla wegetarianek i weganek z cukrzycą ciążową
    Czy jeśli pacjentka z cukrzycą ciążową nie spożywa mięsa i wędlin, to zastąpienie tych produktów jajkami i rybami wystarczy, by pokryć dziennie zapotrzebowanie? Jaka jest maksymalna liczba jajek tygodniowo, której nie powinna kobieta w ciąży przekroczyć? Jakie ryby są zalecane w ciąży? Jeśli chora nie spożywa ryb i jajek, co powinna jeść, zważywszy na to, że produkty mleczne to źródło laktozy, która podnosi glikemię?
  • Indeks glikemiczny produktów spożywczych a zaburzenia gospodarki węglowodanowej
    U osób spożywających dietę o wysokim indeksie glikemicznym ryzyko wystąpienia cukrzycy typu 2 jest o 40% większe niż u wybierających produkty o niskim indeksie glikemicznym.
  • „Przeciwcukrzycowy sygnał” adipocytów
    Likwidacja zbędnych kilogramów wydaje się resetować sygnały chemiczne wysyłane przez komórki tłuszczowe.

Korzystając ze stron oraz aplikacji mobilnych Medycyny Praktycznej, wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki oraz zgodnie z polityką Medycyny Praktycznej dotyczącą plików cookies